Slavnostní vyhlášení XVI. ročníku Koštu slivovice a ovocných pálenek – HALENKOVICKÁ TRNKA 2023

V sobotu 11. května 2024 se místní i přespolní pěstitelé seznámili s výsledky Koštu slivovice a ovocných pálenek za rok 2023.

Celou akci zahájil jednatel ČZS ZO Halenkovice Dalibor Stuchlík přivítáním hostů a poděkováním všem, kteří se na letošním ročníku podíleli. Poté se ujal slova starosta obce Roman Kedruš, který zahájil dražbu vítězných vzorků. Dražbu vedl skvěle a vítězné vzorky se podařilo vydražit za rekordní sumu 9 400 Kč. K této částce přidal místní pěvecký soubor Šlajfířky 4 000 Kč. Výtěžek z dražby bude předán rodičům Eliáška Marholta na podporu jeho léčby.

Po dražbě byli přítomným hostům představeni vítězové jednotlivých kategorií. Dozvíte se je z tabulek přiložených ke článku. 

Následovalo vkusné a povedené vystoupení místních Šlajfířek.

Po rozdání 107 cen v tombole se přítomní hosté bavili u cimbálové muziky ROVÁŠ, ochutnávali a porovnávali nejen vítězné vzorky do brzkých ranních hodin :-)

Poděkování patří: 
  • ČZS ZO Halenkovice, Obecnímu úřadu v Halenkovicích
  • všem sponzorům, degustátorům, organizátorům
  • pěstitelům, kteří poskytli své vzorky pálenek (poděkování každoročním dodavatelům několika skvělých vzorků pálenek - všichni Pavelkovi, Laďa Wozar, Milan Bieberle, Luděk Štěpáník, Roman Janeček + jeden netradiční, ale vynikající vzorek z dubového soudku od Lubomíra Polláka)
  • Dušan Chlud za krásné fotky.
  • Velký dík Ing. Miloš Černý, za IT zpracování všech dat a informací.


Eva Čapková
za ČZS ZO Halenkovice

  

Fotogalerie 

- klikněte na fotografii