Dětský den Halenkovice 2024

Úspěšný start nové tradice!

V sobotu 1. června 2024 proběhla v naší obci akce "Dětský den Halenkovice" a byl to opravdu skvělý zážitek pro děti i dospělé z naší obce i blízkého okolí!

Chtěli bychom srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se na organizaci podíleli. Jejich nasazení a práce zajistily, že všechno proběhlo hladce a podle plánu. Speciální poděkování patří učitelkám z mateřské školy Halenkovice, halenkovským hasičům a fotbalistům, kteří připravili naprosto úžasná zážitková stanoviště pro malé i větší děti. Na těchto stanovištích měly děti možnost předvést své dovednosti a znalosti, což se setkalo s velkým nadšením. Po splnění všech úkolů bezmála 120 dětí obdrželo krásné vzpomínkové medaile a malou sladkost z rukou pana Sudolského, místostarosty obce.

Naštěstí počasí jen trochu postrašilo a odpoledne pokračovalo divadelní pohádkou "Jak mámin mazánek přemohl draka" v podání Divadelního souboru Zdeňka Štěpánka. Děti sledovaly napínavý příběh s takovým zaujetím, že chtěly draka pomoci přemoci samy!

Dalším skvělým zážitkem byla ukázka agility pod vedením paní Vydrové, která přivedla i účastníky svého probíhajícího semináře. Všichni přítomní nadšeně fandili a pejsky povzbuzovali. Příjemná byla i možnost se s pejsky pomazlit. Děti byly nadšené i dalším programem a možnost projížďky na ponících paní Pasekové jim vykouzlila úsměv na tváři.

Úžasnou novinkou na našem hřišti byla fotbalová aréna, kde kluci i holky řádili až do večerních hodin.

Celý večer zakončilo promítání filmu Kocour v botách, což bylo dokonalé završení odpoledne a večera a pokračování pátečního toulavého biografu.
Nemalý dík patří taky zajištění skvělého občerstvení v Hospůdce na hřišti, kde jako vždy nechybělo vůbec nic -  ani zmrzlina, ani výborně propečené cigáro.
Už teď se těšíme na další ročník a doufáme, že bude stejně úspěšný jako ten letošní! Případné náměty na zlepšení akce srdečně přijmeme!

Na viděnou příští rok!


Fotogalerie - klik na fotografii
Fotografie: Dušan Chlud